martes, 6 de abril de 2010

Mercat d'intercanvi al barri de La Torrassa (L'Hospitalet)

Hola a tod@s!

Aquí os dejamos algunas fotos del mercado de intercambio de La Torrassa que celebró el pasado 21 de marzo su cuarta edición.






Os dejo la crónica que hizo la Revista Els Nostres Barris:

http://revistaelsnostresbarris.blogspot.com/

El 21 de març vam poder gaudir del IV Mercat d'Intercanvi dels barris Collblanc-La Torrassa a la Pl. Espanyola. Organitzat per la XIC (Xarxa d'Intercanvi de Coneixements) del barri, aquesta quarta edició ha presentat una novetat important: la col.laboració de l'Assemblea de Barris de Collblanc-Torrassa i Santa Eulàlia, i d'entitats del barri com el JIS i el seu Punt Òmnia Jis/Arrels. Sumar esforços és teixir (amb) la filatura social d'un territori compartit i estimat.

El Mercat va comptar amb la participació també de l'Assemblea de Treballador/es a l'Atur de Barcelona i L'Hospitalet. Tant aquest col.lectiu, com l'Assemblea de Barris i com la XIC, van oferir informació durant tot el matí de Mercat. Es van realitzar activitats durant tot el matí: dibuix i preparació del te per part dels grups de la XIC, i per part de l'Assemblea de Barris es van recollir i intercanviar desitjos pel barri, que van quedar recollits en una de les seves pancartes participatives, marca habitual de la casa. Del barri, també el CSO La Astilla va estar present i muntà paradeta.D'igual manera va tenir presència el programa d'intercanvi de parelles lingüístiques del CNL de L'Hospitalet.

Al llarg del matí es van anar florint les taules distribuïdes al llarg i ample de la Plaça Espanyola, amb diversitat d'objectes i propostes: roba, llibres, música, objectes decoratius, valoris, jocs de taula, mostra de ball i acudits...Es van intercanviar: pantalons curts per mapes de carril-bici; llibres per polseres i arracades; samarretes per mapes del món; diccionaris per gots de te botons per coixins; col.lecionables per trossos de formatge; gramàtiques franceses per petons.............Fins i tot, vam veure com una veïna que no sabia que bescanviar, va baixar de casa seva iogurts per intercanviar un quadre.

Gent hospitalenca d'altres barris, com La Florida i Bellvitge també van viure el Mercat, anunciant properes dates dels pròxims Mercats d'Intercanvi que es realitzaran a la ciutat, com el de Bellvitge el diumenge 9 de maig (anunciat amb una energia i creativitat admirables a través del seu espai a Facebook). També van passar.se company/es de la XIC del veí barri de Sants.

Un Mercat d'Intercanvi són moltes coses: espai públic habitat i conquerit humanament; espai compartit de (re)trobada entre veïns/es; espai festiu i de celebració del barri; espai reivindicatiu contra el consumisme salvatge i a favor de la recuperació de la mesura humana; espai ecològic on practicar la recuperació i reciclatge; espai de reflexió sobre les necessitats i el valor de les coses; espai de participació horitzontal; espai de dignitat sense diners!

Llarga vida!

No hay comentarios: